2012-05-04
05:52:01
Hälsomuffns med Äpple , Morot & Kanel
Du behöver:
3dl Havregryn
3dl Dinkelmjöl
1/2dl Kokosmjöl/Mandelmjöl eller Krossat linfrö
1/2dl Hela linfrön
1dl Solrosfrön
2msk Vaniljsocker
2,5msk Kanel
2tsk Bakpulver
1/2tsk salt
1 Stor morot (fnriven)
1 Stor, mogen banan (mosad)
1 Äpple (i tärningar) + eventuellt extra äppleskivor att garnera med
2-3dl soyamjölk (alpro)
150g Kesella lätt / Kvarg
Gör såhär:
Blanda ihop soyajölken men kesellan så du inte har några klumpar kvar. Rör i havregrynen & låt dem svälla.
Tärna äpplet & stek det tillsammans med en gnutta solros/rapsolja och ca 0,5msk kanel & vaniljsocker. Låt stå på svag värme så de blir riktigt mjuka.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och blanda i banan och morot i havregrynsblandningen.
Rör ner de torra ingredienserna i de blöta och tillsätt eventuellt lite extra soyamjölk om degen/smeten blir FÖR fasst.
Vänd ner äpplena i smeten och fördela i 12st stora muffinsformar (fyll till ca 3/4). Eventuellt trycker du i ett par extra äppleskivor på toppen.
Grädda i ugnen på 185* varmluft eller 200* vanlig ugn i ca 20minuter!