2012-01-23
18:02:29
Juldoftande frukt- & nötbröd
Ingredienser:
3dl Dinkelmjöl
2dl Havregryn
2dl Grahamsmjöl
1,5dl Valnötter (eller andra nötter efter smak)
1dl Torkad frukt (exempelvis aprikoser/fikon/russin)
1 Stor Morot
1msk Kanel
1msk malen Ingefära
1msk flytande Honung
2tsk Bikarbonat
1tsk Flingsalt
1tsk malen Nejlika
4dl lättfil
Gör såhär:
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Skala och grovriv moroten och blanda ner den också. Tillsätt filmjölken och rör ihop till en smet.
Häll smeten i en brödform (non-stick) och grädda i ugnen på 175* i 45minuter. Ta ut brödet och se om brödet är färdigt med en provsticka!
Ta brödet ur bödformen och låt svalna i en torr handduk.
Kommentera inlägget här: