2012-01-23
13:16:05
Passionsfrukt- & Apelsinsås
Helt underbart sötsyrlig sås som passar perfekt till en klick vaniljglass!

Ingredienser:
1-2 Apelsiner
4 Passionsfrukter
6msk Socker
(lite gelatinpulver)
Gör såhär:
Använd ett zestjärn & riv skalet från 1 apelsin. Koka apelsinskalet i lite vatten i 4-5min så de blir mjuka. Häll av vattnet.
Pressa apelsinerna så du får ca 1,5dl apelsinsaft. Blanda apelsinsaften med skalen & sockret & låt sjuda i några minuter. Tillsätt eventuellt en aning gelatinpulver för tjockare konsistens.
Låt såsen kallna innan du gröper ut passionsfrukten & blandar ner den i såsen.
Såsen är lika god kall som varm!

Ingredienser:
1-2 Apelsiner
4 Passionsfrukter
6msk Socker
(lite gelatinpulver)
Gör såhär:
Använd ett zestjärn & riv skalet från 1 apelsin. Koka apelsinskalet i lite vatten i 4-5min så de blir mjuka. Häll av vattnet.
Pressa apelsinerna så du får ca 1,5dl apelsinsaft. Blanda apelsinsaften med skalen & sockret & låt sjuda i några minuter. Tillsätt eventuellt en aning gelatinpulver för tjockare konsistens.
Låt såsen kallna innan du gröper ut passionsfrukten & blandar ner den i såsen.
Såsen är lika god kall som varm!
Kommentera inlägget här: