2012-02-09
17:15:00
Bästa Biscottin

Ingredienser:
150g Hel sötmandel
1dl Strösocker
1dl Råsocker
1msk Vaniljsocker
1 Apelsin
1/2tsk Bakpulver
1 nypa salt
2 Ägg
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om en vanlig ugn används, 200 grader).
Koka upp en kastrull med vatten och skålla mandlarna. Skala dem och sprid ut på en plåt.
Rosta mandlarna i ugnen tills de fått lite färg, cirka 5 minuter.
Hacka mandlarna mycket grovt. Tvätta apelsinen noga och torka. Riv sedan av skalet försiktigt.
Blanda hackade nötter, mjöl, socker, rivet apelsinskal, bakpulver och salt i en bunke.
Knäck äggen i en separat skål och rör ihop gulan med vitan. Gräv en liten grop i mjölblandningen och häll i äggen.
Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar som du plattar till så de är ca 1,5cm höga.
Baka rullarna i 15-20 minuter tills de fått gyllene färg och är genomgräddade.
Ta ut längderna och sänk samtidigt ugnen till 120 grader. Skiva rullarna lite på snedden, i 1 centimeter tjocka skivor.
Ställ in kakorna igen och låt dem torka ica 25-30 minuter tills de är helt torra.