2012-12-19
09:22:37
Citronbiskvier

Du behöver:
Biskvibotten:
150g Mandelmassa (riven)
70g Socker
1 Stor Äggvita
Citronkräm:
100g Smör
90g Florsocker
1/2 Citron (saften & rivet skal)
Att doppa i:
250g Vit Choklad
Så här gör du:
Biskibotten:
Sätt ugnen på 175*
Blanda mandelmassa med socker och tillsätt äggvitan, lite i taget.
Spritsa ut små biskvibottnar på bakplåtspapper och grädda bottnarna i ca 10 minuter.
Citronkrämen:
Vispa smöret fluffigt.
Tilsätt florsockret och saften och skal från citronen.
Vispa allting vitt innan du spritsar ut krämen på biskvibottnarna.
Smält den vita hokladen över ett vattenbad.
Doppa till sist överdelen på biskvierna i chokladen och låt stelna i rumstemperatur.
Kommentar:
Kommentera inlägget här:
Tack snälla Linda! Det blir citronbiskvier till julbordet!
Kram!