2012-02-09
17:21:28
Lättaste Knäckebrödet
Ingredienser:
1 påse torrjäst (eller 50g färsk)
5dl vatten (fingervarmt eller lite varmare om du använder torrjäst)
8dl grovt rågmjöl
5dl rågsikt
1,5msk honung
2msk flingsalt
Gör såhär:
Smula ner jästen och blanda med fingervarmt vatten.
Tillsätt salt och honung.
Blanda ner mjölet. Degen ska vara klibbig.
Strö 2 msk mjöl över degen och låt jäsa i cirka 1 timme.
Gör en korv och dela upp degen i önskat antal bröd.
Tillsätt rikligt med rågmjöl vid utkavlingen. Kavla varje bit tunn, bara några millimeter tjock. Nagga bröden med en gaffel.
Måtta med en bunke och tryck ut knäckebröden. Använd ett litet runt mått för hålen i mitten.
Grädda direkt i ugnen på 250 grader i 6–8 minuter. Passa noga för det kan gå fort.
Låt svalna på galler för att de inte ska bli svampiga.
1 påse torrjäst (eller 50g färsk)
5dl vatten (fingervarmt eller lite varmare om du använder torrjäst)
8dl grovt rågmjöl
5dl rågsikt
1,5msk honung
2msk flingsalt
Gör såhär:
Smula ner jästen och blanda med fingervarmt vatten.
Tillsätt salt och honung.
Blanda ner mjölet. Degen ska vara klibbig.
Strö 2 msk mjöl över degen och låt jäsa i cirka 1 timme.
Gör en korv och dela upp degen i önskat antal bröd.
Tillsätt rikligt med rågmjöl vid utkavlingen. Kavla varje bit tunn, bara några millimeter tjock. Nagga bröden med en gaffel.
Måtta med en bunke och tryck ut knäckebröden. Använd ett litet runt mått för hålen i mitten.
Grädda direkt i ugnen på 250 grader i 6–8 minuter. Passa noga för det kan gå fort.
Låt svalna på galler för att de inte ska bli svampiga.
Kommentar:
Kommentera inlägget här:
Har satt igång veckans blogg på min blogg och en till TÄVLING, kolla gärna in och va gärna med! KRAM