2012-04-14
15:26:00
Ljuvligt lätta Hallon & Vaniljbullar
Ingredienser:
50g Jäst
2,5dl Soyamjölk
100g Kesella/Kvarg
1msk Vaniljsocker
70g Flytande Akacia Honung¨
140g Ljus Sirap
600g Vetemjöl
0,5dl Mandelmjöl
2msk Linfrön
1tsk Kardemumma
1tsk Salt
Fyllning:
150g Kesella Vanilj
1,5dl Hallon
40g Vaniljsocker
Pensling:
1 ägg
Pärlsocker/Hallonsocker
Gör såhär:
Blanda mjölet med torrjästen & alla torra ingredienser.
Blanda mjölken med kesellan och värm ihop med sirap & honung till ca 40*.
Använd en elvisp med degkrokar och blanda ihop mjölkblandningen med mjölblandningen. Degen ska bli smidig och lossna från kanterna.
Pudra degen med lite mjöl & låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Blanda under tiden ihop kesella vanilj & tinade hallon.
Knåda degen smidig och kavla ut den som en rektangel.
Bred ut kesella- & hallonblandningen över degen och pudra med vaniljsockret.
Rulla ihop degen till en rulle och skär den i 20 lika stora delar.
Fördela varje del i en bakform och låt jäsa i ytterligare
min.
Värm ugnen till 230* Varmluft.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker/hallonsocker.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca minuter.